Ystävänpäivän ja tiskirättivaihdon kunniaksi tein sydämellisen tiskirätin Novitan Puro Batik -langasta.. Tuo olikin oikein kiva tehdä ja valmistui nopeasti :) Työlistalla olisi vielä patalappu, kunhan vain keksisi hyvän sydämellisen mallin siihenkin :) 

IMG_2397-normal.jpg

Jaha, kappas vain. Olen unohtanut kertoa miten ripsiliinojen tekeminen edistyy :) Pari viikkoa sitten sain loimen tehtyä valmiiksi ja viime viikolla sitten pääsin vetämään sitä kangaspuihin. Tässä se on nyt valmiina vedettäväksi eli loimi on laitettu siten että jokaisessa käärinpirran välissä on 20 lankaa:

IMG_2372-normal.jpg

Vetämisestä en saanut kuvia, kun istuin 'vain' lattialla ja pitelin lointa tiukalla.. Mutta olihan siinä homma, tällainen ohut puuvillalanka menee aika helposti sotkuun ja sitä saatiin vähän väliä selvitellä. Kerran jopa loimilankakin katkesi, mutta kudonnan vetäjä sai sen näppärästi korjattua :)

Tässä loimi on jo puissa ja taisi olla kahvitunnin vuoro :) Seuraavaksi katselemaan sitten toiselta puolelta..

IMG_2376-normal.jpg

Sieltä löytyikin melkoin sotku. Joka on kyllä jo paremmalla puolella eli oikea reuna on jo selvitty, vasen reuna on vielä työn alla. Se ei olekaan niin hankalaa, kun oppii tekniikan :)

Näistä kuvista kuitenkin jo näkee, että ihanan värisiä liinoja on tulossa :) Tavoitteena on, että pääsisin aloittamaan kutomisen parin viikon päästä. Huomenna aloitan kyllä jo niisimisen, mutta 816 langan niisimisessä menee melkoisesti aikaa, joten 2 viikkoa voi olla realistista.. Ja niisinnän jälkeen loimi täytyy vielä pistellä pirtaan sekä sitoa alkusolmut kangastukkiin. Huh huh.

IMG_2379-normal.jpg