Eilen sain sitten ensimmäiset matot pois puista :) Harjoittelumatto + isänpäivämatto. Vähänkö jännitti!!

Alla päivän tapahtumat kuvin:

Viimeiset heitot heitetty :) Yritin kyllä pysyä mukana laskuissa, mutta lopussa en ollut enää 100% varma, että pituus on tavoitteeksi asetettu 280.. 

IMG_1503_2-normal.jpg

Reunaan vielä muutama heitto valkoisella estämään reunan purkautuminen otettaessa pois puista..

IMG_1509-normal.jpg

Ja eikun katkomaan :)

IMG_1512-normal.jpg

Ja solmut loimeen, ettei livahda pirrasta pois..

IMG_1515-normal.jpg

Melkein valmis :)

IMG_1518-normal.jpg

Tulihan siitä kamalan alastoman näköinen :) Ennen kuin solmin loimen uudestaan kiinni, täytyy korjata muutama virhe niisinnässä, ja jossakin kohdassa pirtaa olin vahingossa laittanut joka väliin vaikka olisi pitänyt olla joka toisessa.. Lisäksi täytyy kangastukista tuleva kepukka sitoa vähän kauemmas, jotta ei mene niin paljon lointa hukkaan..

IMG_1524-normal.jpg

Ja tässä ensimmäinen harjoittelumatto - ei oikein kauheita toiveita anna toiselle matolle.. Kiero kun mikä..

IMG_1558-normal.jpg

Mutta ei ihan niin paha tästä kuvakulmasta.. Kyllä tästä hyvä matto omaan makkariin tulee :)

IMG_1563-normal.jpg

Ja tässä se nyt on!! Anteeksi vain kaikille kollegoille, mutta tämä on maailman kaunein matto :) Kauheasti pelkäsin, että tästä tulee epäonnistunut, mutta hyvinhän tuo onnistui. Reuna on melko suora ja laatu on tiivistä. Ja pituuskin on juuri sopivasti se 280! Matot lähtivät nyt hapsutukseen, ulkoistin sen homman äidille (kiitokset vaan). Ihan haikea olo tulee, kun ajattelee että tämän 'joutuu' antamaan huomenna pois..

IMG_1548-normal.jpg

Äsken kävin korjaamassa loimia niisissä ja kaiteessa. Samalla sain ensimmäiset loimetkin jo sidottua. Nyt on kepukka vähän lähempänä kaidetta, joten saa loimen hävikin vähän pienemmäksi :) Päivä päivältä on enemmän sinut näiden kangaspuiden kanssa ja uskaltaa tehdä pieniä säätöjä.. Opiston kangaspuissa aloitin ensimmäisen työn keskiviikkona (kamala kude, tulee varmasti kamala matto) ja mietinkin etukäteen että kuinkahan erilaista/parempaa se on tehdä mattoa uudemmilla puilla. Täytyy nyt kyllä sanoa että nämä mummun vanhat puut ovat paljon paremmat :) 

IMG_1931-normal.jpg

Kiitokset äidille ja Sinikalle, jotka ovat mahdollistaneet tämän harrastuksen :)

Tässä on seuraavan maton materiaaleja.. En nyt oikein saa hahmotettua millaista mattoa noista tekisi.. Ja kun ei ole oikein vielä tekniikatkaan hallussa, niin ei tule muuta mieleen kuin raidat..

IMG_1934-normal.jpg