Ostin reilu kuukausi sitten kirjan Patalappuja á la Carte ja eilen illalla valmistui kymmenes (!!) patalappu :) Tuumasin, että pitäähän noille tekeleille nyt koto saada ja perustin tämän blogin. Välillä on pitkiä kausia etten tee mitään käsilläni, mutta välillä iskee näitä tarmon puuskia.. Lähinnä virkkausta ja ristipistoja.. Joskin edellisistä virkkauksista taitaa olla jo reilut 10 vuotta.. 

 

Tässä on nyt viimeisimmän patalappuni kuva. Tuo oli melko hidas tehdä (meni jopa reilu ilta), koska kohopylväs ei oikein ollut hallinnassa. Mutta ihan nättihän tuosta tuli, ei ihan neliö kuten mallissa, mutta onkos sillä suuremmin väliä :) Vielä kun jossain välissä tekisi sellaisen, jota oikeasti raaskii käyttää..

nro9-normal.jpg

 

Ja tältä näyttää numero 9. Tämä valmistui nopsaan muutamassa tunnissa. Aluksi ajattelin että kuvio ei oikein erotu, mutta kyllä se sieltä vähitellen tuli esiin..

nro8-normal.jpg

 

Numero 8 oli tähän astisista lappusista kaunein. Eikä sen teko ollut ollenkaan niin vaikeata kuin aluksi luuli. Hieman on ehkä ruusu vinossa, mutta harjoitus tekee mestarin, vai kuinka :)

nro7-normal.jpg

 

7 & 6 olivat samanlaiset patalaput. Taustapuoli on tehty harmaalla, mutta siitä nyt ei ole kuvaa.. Nämä menivät äidilleni.. Hän tekee minulle pari mattoa, joten tämähän on hyvä vaihtokauppa ;)

nro6-normal.jpg

 

Ja 5 & 4 on tehty itselle sointumaan uusiin mattoihini. Tilasin kyllä jo uusia lankoja, jotka osuisivat noihin väreihin ehkä hieman paremmin. Matto näkyykin tuossa taustalla.. Mun ihana kesämatto :)

nro4-normal.jpg

 

Nro 3 on lapuistani epäonnistunein. Se muistuttaa ehkä enemmän pipoa kuin patalappua.. Tuo ympyrän teko ei taida olla mun vahvoja lajejani.. Muutoin tämä oli kyllä ihan kiva tehdä, valmistui todella nopeasti..

nro3-normal.jpg

 

Nro 2. Hmm. Ihan nätti ja pirtsakka, annoin äidille.. Muuten hyvä, mutta koukku olisi voinut olla hieman pienempi, nyt tuossa taitaa vain polttaa kätösensä. Onneksi siis roikkuu äidillä vain seinällä :)

nro2-normal.jpg

 

Ja alla on numero yksi. Taisin enemmän purkaa kuin virkata :) Tässä ei ollut vielä mitään käsitystä mitä olen tekemässä ja reiätkin menivät vähän sinne sun tänne :) Nyt tuollainen patalappu valmistuu vaikka unessa.. 

nro1-normal.jpg