Ja kangaspuuprojekti jatkui taas eilen :) Vuorossa oli niisiminen ja pirtaanpistely.. Kangaspuuthan on sijoitettu hallin ylimääräiseen huoneeseen ja siellä ei vielä ole mitään lämmitystä päällä. Laitoin kyllä mennessä pienen patterin päälle, mutta toppatakkia joutui kyllä pitämään päällä koko ajan :) Seuraavalla kerralla täytyy varata vielä lämpimät villasukat mukaan..

Tässä aloitustilanne, n. 20 metriä lointa, leveys 90 senttiä. Lankoja 184 kpl.

IMG_1397-normal.jpg

Reunimmaisiin niisiin laitetaan kaksi lankaa, jotta maton reunasta tulee tukevampi.. Muihin tulee vain yksi lanka per niidensilmä..

IMG_1399-normal.jpg

Niisiminen oli yksinkertaista, sisaruksen toinen pari toiseen niisivarteen ja toinen pari toiseen niisivarteen.. Käytöön tulee kaksi polkusinta. 

IMG_1402-normal.jpg

Viimeisiä viedään :) Vielä olisi yksi 8 langan nippu niisimättä.. Tämä oli todella mukavaa puuhaa, kuuntelin radiota ja hiljakseen pujottelin lankoja.. Rauhoittavaa..

IMG_1407-normal.jpg

Niisintä on valmis ja loimien keskikohta on etsitty. Aloitin pirtaan eli kaiteeseen pistelyn keskeltä, kai sen reunastakin olisi voinut aloittaa.. Näin oli ehkä helpompi, koska olisin kuitenkin laskenut aloituskohdan väärin :)

IMG_1409-normal.jpg

Sain toisen puolikkaan pisteltyä ja vähän ihmettelin kun loimi näytti niin kapealta. Mittanauhallakin näytti vain noin 40 senttiä eli se tarkoittaisi 80 senttistä mattoa. Ja loimenhan piti olla 90 senttinen..

Hmm.. Mitäs sieltä takaa löytyikään :) Kaksi 8 langan nippua oli jäänyt välistä pois. Onneksi ei kovin paljon tarvinnut purkaa :) Tämä pirtaanpistely ei niin mukavaa puuhaa ollutkaan, en löytänyt oikein mukavaa asentoa..

IMG_1411-normal.jpg

Ja siinä se nyt on!! Pistely on valmis ja kokeilin polkusimilla nousevatko/laskevatko loimet tasaisesti muodostaen väliin viriön, jonne sukkula sitten heitetään.. Minun silmiin tuo on kyllä maailman kaunein viriö :) Ihan itse tehty..

IMG_1414-normal.jpg

Tästä onkin sitten hyvä työtä jatkaa. Enää on jäljellä aloitussolmujen sitominen. Siitä lisää seuraavassa kirjoituksessa :) Nyt lähden vielä tarkistamaan eilisen työni..

IMG_1415-normal.jpg