Torstaina sain äitini avustuksella kangaspuut vihdoinkin kudontakuntoon :) Hän sai solmittua hyvät alkusolmut, itse en olisi mitenkään saanut niitä niin kireälle - kiitokset :) Perjantaina pääsin sitten aloittelemaan kutomista ja päivän päätteeksi maton pituus olikin huimat 83 senttiä!! Alku meni tietysti harjoitellessa, mutta kunhan pääsi vauhtiin niin se oli mukavan rauhoittavaa puuhaa.. Tässä taas joitakin kuvia..

Alkuun piti laitata muutama päre, jotta luhalla pystyi lyömään.. Täytyy vähän pidentää tukin naruja, jotta ei mene niin paljon lointa hukkaan..

IMG_1824-normal.jpg

Äiti pääsi kokeilemaan ensimmäiset sentit :)

IMG_1830-normal.jpg

Mitäs sieltä sitten löytyikään?? Tässä oli pari lankaa pistelty kaiteeseen ristissä.. No, purettiin alku ja pujoteltiin uudelleen :)

IMG_1828-normal.jpg

... ja sitten vielä tämä. Missä se lanka kulkee? Niidensilmässä vai sen alapuolella.. Huomasin tämän niin myöhään, ettei enää kannattanut purkaa.. Ei se paljon haitannut, loimilanka vaan oli vähän alempana..

IMG_1833-normal.jpg

Päätin ensimmäisenä harjoittelukappaleena tehdä mustavalkoisen maton yhdestä kuteesta. Kutominen tapahtuu kolmella sukkulalla, jotta reunasta tulee parempi.. Alkuun meinasi sukkulat mennä vähän solmuun, mutta aika pian sitä pääsi hommasta jyvälle :) Voi kyllä olla että pingotin tuota liian vähän tai tein reunasta liian tiukkaa tai jotain.. Mielenkiinnolla odotan miltä tuo näyttää sitten kun saa puista pois :)

IMG_1443-normal.jpg

Omasta mielestä reunasta tuli ihan nätti :)

IMG_1444-normal.jpg

Mikäs se siellä? Ei tuo ole virhe vaan se on puumerkki :) Nytpähän tiedän miten noita nyppyjä saisi tehtyä..

IMG_1440-normal.jpg

Siinähän sitä :) 83 senttiä valmista mattoa. Kuteita jäljellä enää pari kerää, joten aika lyhyt pätkä tästä ensimmäisestä tulee.. Homma jatkuu taas ensi viikolla. Huomenna pitäisi lähteä kuteita metsästämään, suunnitelmissa olisi tehdä isänpäivälahjaksi  räsymatto käytävään. Olisihan tässä pari viikkoa aikaa :)

IMG_1442-normal.jpg